• Particulieren

Lijk jij last te hebben van chronische vermoeidheid? Ben jij vaak aan het einde van de dag, misschien wel elke dag, vaak geïrriteerd?
Heb jij vaak het idee dat je jezelf “kwijt” bent? Heb je vaak de neiging om jezelf af te zonderen en houd je van stilte en rust? Of wordt er vaak tegen je gezegd dat je verlegen bent?
Merk je dat je op je werk veel beter presteert als je een opdracht alleen doet in plaats van in team verband?
Daar en tegen zou je ook opgemerkt kunnen hebben dat je beter bent in het ophalen van herinneringen! Dat je sneller leert van fouten en eerdere ervaringen en dat je intuïtiever bent!

Het zou kunnen dat je hoog sensitief bent en ervaar je last van de bovenstaande opmerkingen neem dan contact met ons op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Het kennismakingsgesprek is vrijblijvend  en zodra er bij beide het juiste gevoel er is kunnen wij het begeleidingstraject beginnen. Tijdens dit persoonlijk begeleidingstraject gaan we kijken hoe de omgevingsgeluiden, zoals de sirenes of de muziek, minder “hard” bij je binnenkomen.
Hierbij speelt het creëren van een eigen ruimte een belangrijke rol. We gaan o.a. in op het bewaken van je eigen grenzen en we kijken ook naar de rol die de “mind” kan spelen bij het nemen van bepaalde (onhandige) beslissingen. Je wordt geleerd dat de “mind” een prachtig werktuig is voor je creativiteit en dat je het nemen van belangrijke beslissingen beter aan je gevoel over kunt laten.

Lijk jij last te hebben van chronische vermoeidheid? Ben jij vaak aan het einde van de dag, misschien wel elke dag, vaak geïrriteerd?
Heb jij vaak het idee dat je jezelf “kwijt” bent? Heb je vaak de neiging om jezelf af te zonderen en houd je van stilte en rust? Of wordt er vaak tegen je gezegd dat je verlegen bent?
Merk je dat je op je werk veel beter presteert als je een opdracht alleen doet in plaats van in team verband?
Daar en tegen zou je ook opgemerkt kunnen hebben dat je beter bent in het ophalen van herinneringen! Dat je sneller leert van fouten en eerdere ervaringen en dat je intuïtiever bent!

Het zou kunnen dat je hoog sensitief bent en ervaar je last van de bovenstaande opmerkingen neem dan contact met ons op voor een plek bij de training die dieper ingaat op wat hoog sensitiviteit is. De training geeft tips en trucs om met hoog sensitiviteit om te kunnen gaan. Het geeft ook andere informatiebronnen om deze karaktereigenschap verder uit te diepen.

Is jou partner nooit tevreden of egocentrisch? Zit jij in een relatie met een persoon met een gebrekkig geweten? Heb je, in je relatie, het gevoel dat je overreden bent door een stoomwals die over je heen rijdt door je partner?

Merk je dat je partner alleen op zichzelf gericht is, enorm achterdochtig is, amper geïnteresseerd is in het wel en weer van jou of niet willen weten wat ze jou aandoen?

Misschien wil je een relatie aangaan of zit je al in een relatie met een persoon met een narcistische karaktereigenschappen.

Veel hoog sensitieve mensen lijken terecht te komen in zo’n relatie met alle negatieve gevolgen van dien. Denk aan psychologische misbruik tot aan fysiek geweld.

Vraag jij je af hoe het komt dat je voor deze relatie gekozen hebt? Wat zou er gedaan kunnen worden om de relatie te verbeteren? Hoe kan ik narcisme herkennen?

Ben jij bang om te falen? Of heb je angst om door de mand te vallen bij elke fout die je maakt? Voel jij je vaak schuldig als je een aantal minuten niets doet op je werk? Kun jij jezelf niet meer in de spiegel aankijken als je een fout maakt?
Bent u bang als er iemand uw ontmaskerd als een bedrieger. Die vervolgens zegt dat u niet intelligent of vakkundig bent om de aangewezen taak uit te voeren?

Een perfectionist stelt zijn prestatie gelijk aan zijn identiteit: “Wat ben ik nu eigenlijk waard als ik het niet goed doe?”

De training gaat dieper in op het perfectionisme en wat er aan te doen is. Ook bevat deze training tips en trucs om perfectionisme draagbaar te maken.

• Basisscholen

“Had ik maar eerder geweten dat ik hoog sensitief ben het had bij mij veel onzekerheid weg kunnen nemen dan had ik mij nooit zo raar en eigenaardig gevonden.”

“Als kind zijnde dacht ik dat ik gek of raar was!”

“Sinds kort weet ik waarom ik nooit écht bij een groep hoorde.”

“Het had heel wat gescheeld als ik vroeg had geweten waarom ik zo snel emotioneel reageer op verschillende situaties”.

Dit zijn een aantal uitspraken van volwassen hoog sensitieve mensen die er achter zijn gekomen dat ze hoog sensitief zijn.

Veel kinderen weten van zichzelf niet dat ze hoog sensitief zijn. Vaak weten ouders of leerkrachten ook niet dat hun kind of hun leerling hoog sensitief is.
Iets waarvan je niet weet wat het is maakt onzekerheid groter met alle negatieve gevolgen van dien. Doordat je “anders” lijkt is er een grotere kans om slachtoffer van pesten te worden.
Tevens kunnen, door hoog sensitiviteit, tussen kinderen en volwassen misverstanden ontstaan. Die komen vaak voort uit goede bedoelingen om het kind te beschermen.

De training behandeld o.a. waarom de zintuigen geprikkelder zijn, waar het invoelen bij anderen vandaan komt. Tevens bevat het tips en trucs om om te gaan met hoog sensitiviteit voor zowel de kinderen als de leerkrachten.

De training is bedoeld voor groepen 3 t./m. 8 zal ongeveer 1 uur in beslag nemen.

Pesten is ongewenst gedrag! Daar is iedereen het over eens en iedereen weet wat het is. In het echte leven en op het internet (cyberpesten) komt het nog steeds voor!

Maar wat maakt nu dat iemand gaat pesten? En wat is het dat iemand mee gaat doen met dit gedrag? Wat doet pesten met het slachtoffer en wat kunnen de gevolgen hiervan zijn? En het allerbelangrijkste is hoe stop je het pest gedrag? Vluchtgedrag, verbinding maken met de mensen om iemand heen en het overkomen van schaamte zijn gedragingen die te maken kunnen hebben met het begin en het einde van pesten.

In deze, uit het leven gegrepen, training worden bovenstaande gedragingen besproken. Er zijn oefeningen opgenomen die kunnen helpen om met de gevolgen van pesten om te gaan en om fouten van anderen te accepteren en door te gaan met het leven alsof er niets aan de hand is.

De training is bedoeld voor groepen 3 t./m. 8 zal ongeveer 1 uur in beslag nemen.

• Zorg instellingen

Merk je dat er patiënten zijn die aan het einde van de dag, ondanks van medicatie, vaker geïrriteerd zijn dan de anderen patiënten die jij verzorgt?
Valt het jou op dat sommige patiënten anders op jou reageren dan op jou collega’s terwijl je toch op de afgesproken manier je werk doet?
Vraag jij je af waarom sommige patiënten zich het liefste willen afsluiten of juist erg graag alleen willen zijn na een drukke dag op de afdeling? Het zou ook kunnen dat ze zich van het ene op het andere moment zich volledig afsluiten en niet tot nauwelijks op jou reageren en vraag je je af waarom dat gebeurt?
De kans is groot dat jou patiënt hoog sensitief is. Bij een patiënt die zich verbaal nog goed kan uitdrukken dan is het makkelijk om dit uit te vragen. Het wordt wat anders als er een hersenafwijking bij de patiënt is vastgesteld. Dan kan het uitvragen niet goed of helemaal niet.

De training die Sensitieve-kracht aanbied geeft inzicht in hoog sensitiviteit door dieper in te gaan op de kenmerken van hoog sensitiviteit en wat er gedaan zou kunnen worden om iemand weer naar het hier en nu te brengen.

Deze training kan gegeven worden aan personeel en vrijwilligers.

• Bedrijven

Hoog sensitieve mensen zijn een groep die, over het algemeen het beste werk afleveren, zeer gemotiveerd zijn, snel nieuwe informatie oppikken en deze informatie in de praktijk brengen, ze kunnen anderen beter aanvoelen en ze zijn loyaal aan hun werkgever.
Twintig procent van uw werknemers is hoog sensitief wat betekend dat ze gevoeliger zijn voor de prikkels uit hun omgeving. De meeste bedrijven zijn niet goed uitgerust om met hoog sensitieve personen om te gaan. Deels omdat ze niet weten dat ze hoog sensitieve mensen in dienst hebben en deels omdat het niet anders kan.
Voor hoog sensitieve mensen is het over het algemeen niet zo erg om in een lawaaiige omgeving te werken en het gaat ook een hele tijd goed! Echter er komt een tijd dat de burn-out vol toeslaat en daarna besluiten veel hoog sensitieve mensen het werkende leven de rug toe te keren en voor zichzelf te beginnen.
Dit is zonde voor uw bedrijf om een goed werknemer te verliezen. Samen met u willen wij kijken of er een mogelijkheid bestaat om een hoog sensitief persoon weer te re-integreren in uw bedrijf.

Door middel van training van uw leidinggevend personeel/P.Z., kijken of er een werkplek gemaakt kan worden voor een hoog sensitief persoon om rustig te kunnen werken of door middel van een begeleidingstraject voor uw hoog sensitieve medewerker.

De training is bedoeld voor hoog sensitieve medewerkers en voor leidinggevenden.

De training zal ongeveer 1 uur duren.

Er kan coaching ingezet worden voor uw (hoog sensitieve) medewerkers wanneer daar behoefte aan is. Er kunnen verschillende soorten coaching trajecten ingezet worden voor ondersteuning en ontwikkeling bij uw medewerker.

E-mail mij voor een afspraak

contact

Adres:

Euratomplein 433
1966 SX Heemskerk

TELEFOON:

06-30086270

E-MAIL:

info@sensitieve-kracht.nl