Sensitieve-kracht.

Herken je dat je:

• een hoge prioritiet legt bij het vermijden van situaties die jouw van streek maken

• niet op je gemak voelt wanneer je bekeken wordt

• vaak kinderziektes had

• écht tijd voor jezelf nodig hebt!

• tijdens je jeugd slaapproblemen hebt gehad

• dat je makkelijk gevoelens overneemt als televisie kijkt

• soms oncontroleerbaar trilt

• meer hoort, ziet of ruikt dan anderen

• piekert over het piekeren

• in je jeugd erg schrikkerig was

• last hebt van perfectionisme

• gemakkelijk schrikt

je afvraagt hoe een ander het moordende tempo van de dag wel volhoud en jij niet

je schuldig voelt als een afspraak afzegt als je moe bent

beïnvloed wordt door de stemmingen van anderen

in je jeugd weinig ophad met voetballen, basketbal of hockey

gevoelig bent voor de effecten van cafeïne

gemakkelijk overvoert wordt door harde geluiden, fel licht, sterke geuren, grof weefsel

moeite hebt om met verandering om te gaan

intens kunt genieten van een wolkenlucht of muziek

dat je vaak aan een half woord genoeg hebt

in je jeugd vaak buiten de groep stond

door ander verlegen en gevoelig genoemd wordt

als je iets spannend gedaan hebt tintelingen ervaart in je ledenmaten/lichaam

Je staat op een gezellig feest en je vermaakt je prima, je voelt je groots en op je gemak. Dan kom je een goede vriendin tegen met een frons op haar gezicht. Je voelt je minder op je gemak maar het goede gevoel blijft. Je vraagt hoe het met haar gaat. Ondanks haar gezichtsuitdrukking zegt ze dat alles goed gaat. Je raakt in verwarring en je hersenen beginnen te draaien “hoe zit het dan met die frons”?

Je voelt je nog minder op je gemak en je raakt iets van je goede gevoel kwijt want in je achterhoofd, begin jij je af te vragen waar die frons vandaan kwam, heb je iets gemist wat die frons kan verklaren, zou je doorvragen maar het is een gezellig feest en eigenlijk heb je er geen zin in. Maar ben je dan wel een goede vriend? Je besluit dat je een “slechte” vriend bent en aangezien het een gezellig feest is praat je met haar koetjes en kalfjes. Tijdens het gesprek merk je op dat de frons van je vriendin verdwijnt en als ze iemand anders ziet geeft ze je een vriendelijk tikje op je arm, zegt dat ze het leuk vond om je weer te zien en ze loopt verder.

Een beetje kleiner geworden loop jij ook maar verder. Je ziet een hele goede vriend en je knoopt een gesprek met hem aan. Ook met hem gaat alles goed maar in zijn lach hoor je een snik. Tijdens het gesprek en je hersenen draaien nu op volle toeren van “hoe krijg ik hem uit zijn schulp” neemt je goede vriend jou apart en je krijgt een uiteenzetting dat hij in een scheiding zit en dat hij een hele goed advocaat moet nemen want zijn ex-vrouw, een dronkenlap, krijgt voogdij over de kinderen.

Inmiddels heb je tijdens zijn verhaal zijn verdriet over genomen en je voelt je nog weer iets kleiner en ineens lijkt alles je teveel te worden. De muziek staat te hard, de stemmen van de anderen gasten krijgen een hele andere lading en de muren lijken op je af te komen en tot overmaat van ramp voel jij je geïrriteerd en wil jij je vriend de les lezen. Je doet het niet want wat zal hij wel niet van je denken als je het doet. Na zijn verhaal zie je dat het hem heeft opgelucht heeft maar ondertussen zit jij met een hoofd met watten en je wil zo snel als je kan weg maar hij houdt je aan de praat. Helaas kan jij weinig meer in brengen dan een paar korte zinnen en ja en nee. Hierdoor valt het gesprek al snel dood en na een bedankje laat jou vriend je alleen en loopt naar een andere bekende.

Voor jouw zit de avond er wel op en je verlaat met stille trom het feest. Tijdens de autorit naar huis moet je moeite doen om de focus op de weg te houden. Als je thuis gekomen bent kan je niets anders meer doen dan je klaar maken voor het slapen gaan. In een bed dat veel te groot voor jou aan voelt.

Vraag jij je af hoe dit komt? Hoe jouw gevoel kan omslaan van groots en op je gemak naar een gevoel van piepklein en geïrriteerd! Wil jij weten hoe dit zit en wil je er iets aan doen?

Met mijn bedrijf Sensitieve-kracht richt ik mij hierop door één op één begeleiding en door workshops te geven over hoog sensitiviteit. De één op één begeleiding en de workshops zijn voor particulieren.

De workshops zijn gericht op (basis)scholen en bedrijven.

Voor de trainingen en begeleiding van particulieren dan nodig je uit te kijken bij: “HET AANBOD”, particulieren. 

De trainingen bedoeld voor (basis)scholen zijn te vinden onder: “HET AANBOD”, basisscholen. 

Voor meer informatie over trainingen voor bedrijven zie: “HET AANBOD”, bedrijven.

Bel mij terug voor een afspraak

contact

Adres:

Euratomplein 433
1966 SX Heemskerk

TELEFOON:

0251 – 24 07 24

2019 © Sensitieve Kracht - Alle rechten voorbehouden. Powered by SWAT